Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Napijegyes Horgászrend

 

Általános intézkedések

1.      Parkolni kizárólag a kijelölt parkolóhelyen, ill. a tó ellentétes oldalán található parkolóban lehetséges. Az 1. és 2. számú helyen kizárólag mozgássérült igazolvánnyal rendelkezők vehetik igénybe a horgászhelyet

2.      A gátra gépkocsival felhajtani szigorúan TILOS!

3.      Nyitvatartási idő: nappali horgászjegy esetén reggel 6 órától este 7 óráig, pénteken, hétvégén és ünnepnapokon lehetőség van éjszakai horgászatra, ami este 7 órától reggel 6 óráig érvényes. Éjszakai horgászatra csak az erre kijelölt helyen van lehetőség.

4.      A horgásztavat nyitvatartási időn kívül őrökkel őrzünk. Kérjük, hogy a hivatalos nyitvatartási időn kívül a tó területén horgászati tevékenységet ne végezzen.

5.      Csak a kijelölt horgászhelyeken lehet horgászni, melyekről a horgász köteles tájékozódni.

6.      A tóberendezési tárgyak (padok, WC, szemetes stb.) rendeltetésszerű használata, ill. állapotmegóvása minden vendégünk kötelessége. Tilos a fák és a növények rongálása.

7.      A keletkezett hulladékot a tó környékén található szeméttárolókba kérjük elhelyezni! Szemetes horgászállást maga mögött hagyó horgászt a tógazda a későbbiekben szankciókkal sújthatja.

8.      A tóban fürdeni TILOS!

9.      Kutyát abban az esetben hozhat a horgász a tó területére, ha az mások nyugalmát nem zavarja, illetve a kutyagazda köteles a tó területét tisztán tartani. A kutya részére a szájkosár használata kötelező!

10.   Másokat szándékosan zavaró, túlzott alkoholos befolyásoltság alatt álló személyekkel szemben a tó területén tartózkodás megtiltható.

 

Horgászati feltételek

11.   A napijegy ára 1750 Ft. A horgászjegy váltója maximum 2 horgászbottal és botonként legfeljebb két horoggal jogosult horgászatra.

12.   A horgászvendég bejelentkezése a szolgálatos horgász felügyelőnél, személyazonossági alapján történik.

A napijegy megváltása nem foglal magában elvihető halat. Az elvinni kívánt hal a halőrházban kifüggesztett aktuális napi áron megvásárolható. A haltartóba tett nemes halat közvetlenül a megfogást követően a jegy túloldalán található fogási naplóban a megfelelő helyre tett „X” jellel be kell jegyezni. A haltartóban elhelyezett halak bármilyen cseréje szigorúan TILOS!

13.   Szigorúan Tilos a halak bármilyen módszerrel való megjelölése, esetleges csonkítása. A kifogott hallal minden horgász köteles a lehető legkíméletesebb módon bánni. A hallal durván bánó horgászt a tó területéről a tógazda kitilthatja.

14.   A horgászat befejezése után az őrnek a fogott halakat, emellett a csomagokat ellenőrzés céljából be kell mutatni, illetve indokolt esetben az őr kérésére mindenki köteles járműve tartalmát ellenőrzés céljából megmutatni. A tórendszer területére érkező vendégek is horgászoknak minősülnek.

15.   Tavunk intenzív jellegéből adódóan csupán a Halászati Törvény által előírt méretkorlátozások vannak érvényben.

16.   Felső mérethatárként mindenki köteles 5kg felett a szürke harcsa kivételével fajtól függetlenül minden halat a fogás után kíméletesen visszahelyezni a tóba. A compó állandó védettséget élvez.

17.   Fűzött csalival horgászók számára kötelező felszerelés a pontymatrac és a sebfertőtlenítő. Fűzött csali esetén botonként 1 db horog alkalmazható.

18.   Kishalat csaliként alkalmazó horgászmódszereknél kizárólag a nagyméretű egyágú ún. süllőző horog használata engedélyezett. Hármas horog használata szigorúan TILOS!

19.   Minden csukára, süllőre horgászó személynek rendelkeznie kell szájfeszítővel, ill. a horog kiszedéséhez szintén nélkülözhetetlen fogóval, csipesszel.

20.   Az esetleges súlyos egészségkárosodást szenvedő halakat kérjük nem visszaengedni. Ezen halakat a halőrnek be kell szolgáltatni. A jegy átvétele a tó házirendjének automatikus elfogadását jelenti! A szabályokat megszegő horgászokat a tó területéről a tógazda kitilthatja!

 

NYUGDÍJAS VENDÉGEINK HÉTKÖZNAP 20%-OS ÁRENGEDMÉNYBEN RÉSZESÜLNEK!

Diákoknak Június 15.-től Szeptember 1.-ig 1 bot úszóval 900,-ft a napijegy!

 

A zsákmány megmérése a kapunál történik a szolgálatos horgászfelügyelő jelenlétében

A nap folyamán a haltartó hálóban tárolt zsákmány, kötelezően kifizetendő. TILOS e halak visszahelyezése a horgásztóba, a horgászat befejeztével!

 Folyamatos telepítések vannak, március óta 3-4x 3-6 kg-os és 12-17 kg-os pontyok!

 

 

A tó üzemeltetője: Szylton Kft. 1043 Budapest, Ősz utca 149.

Elérhetőség: Pál Antal (0036)30/9572-735

Email: verebelyiszilvia@t-online.hu

 

Köszönjük, hogy környezetét kíméli, és a tisztaságot megőrzi.

 

 

KELLEMES SZÓRAKOZÁST KÍVÁNUNK!